معرفی وبلاگ
ما باید این توجه را هیچوقت از خود بیرون نکنیم، از مغز خود بیرون نکنیم که ما بندگان خدا هستیم و در راه او و در سبیل او حرکت می کنیم و پیشروی می کنیم. اگر شهادت نصیب شد، سعادت است و اگر پیروزی نصیب شد سعادت است. حضرت امام خمینی (ره)
دسته
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 389976
تعداد نوشته ها : 139
تعداد نظرات : 14
Rss
طراح قالب
GraphistThem244

محسن صفری. - سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه هنری، 541.1370 ص.  این کتاب، اولین جلد از مجموعه‏ی فهرست موضوعی فرهنگ دفاع مقدس است و به فهرست اعلام مناطق و اماکن اختصاص یافته است. فهرست، با محوریت موضوعی مناطقی که درگیر جنگ بوده، یا آثار نبرد در آنها مشخص است و یا از عوامل مؤثر بوده‏اند، تهیه و تدوین و به روش الفبایی تنظیم شده است. مرجع منتخب کتاب، مجله‏ی پیام انقلاب، از سال 1359 تا پایان سال 1367 است. اطلاعات داده شده در فهرست، شامل چند بخش است که عبارتند از: «1) سرفصل (نوع مکان) 2) اسم (نام مکان) و 3) مشخصه‏ها. مشخصه‏ها شامل موارد زیر است: الف) نوع مطلب، ب) عنوان مطلب، ج) نام شخصی که مطلب مربوط به اوست، د) تاریخ و شماره‏ی نشریه و ه) شماره‏ی صفحه و ستون درج مطلب». انواع مناطقی که در این فهرست اعلام آنها آمده است، بیش از 120 نوع است (مانند جاده، رودخانه، ورزشگاه و غیره). هریک از این مناطق، خود اعلام متعددی را شامل می‏شوند؛ به طور مثال، تحت عنوان بیمارستان، نام بیش از شصت بیمارستان مختلف در سراسر کشور، که به نحوی با جنگ ارتباط داشته‏اند، گردآوری شده است.

منبع: کتاب کتاب شناسی دفاع مقدی ( جلد 1 )

پنج شنبه 1389/6/25

موضوعی محمدحسن بکایی. - تهران: [بی‏نا]، 140.1368 ص.  شمارگان: 3000 نسخه.  در این کتابشناسی، مشخصات تعدادی از کتابهایی که طی نیم قرن اخیر (تا سال 1368، سال تدوین کتابشناسی) چاپ شده و در رابطه با دگرگونی‏های سیاسی، (به ویژه انقلاب اسلامی) بوده‏اند، آمده است. گردآورنده فقط کتابهایی را که قابل دسترسی بوده‏اند و نه همه‏ی کتابهای چاپ شده در ایران و یا کتابهای فارسی را در این مجموعه آورده است. تعداد کتابهای معرفی شده در این مجموعه، قریب هشتصد عنوان می‏باشد که تعدادی از آنها نیز در ارتباط با جنگ تحمیلی است. در پایان کتاب، نمایه‏ی پدیدآوران و ناشران به چاپ رسیده است.منبع: کتاب کتاب شناسی دفاع مقدی ( جلد 1 )

پنج شنبه 1389/6/25

یوسف راد. - [تهران]: آموزگار، 148.1361 ص.  این کتابشناسی در دو بخش تنظیم شده است: الف) کتابشناسی هنر و ادبیات انقلاب (از صفحه 11 تا 9 ج 5) ب) کتابشناسی هنر و ادبیات جنگ (از صفحه 61 تا 148. (در بخش دوم (که مورد نظر ماست) مشخصات 295 اثر درباره‏ی انقلاب و جنگ آمده است که یا به صورت کتاب و یا جزیی از یک مجموعه چاپ و منتشر شده‏اند. همچنین 27 عنوان نشریه نیز بررسی شده‏اند. مدخلها بر اساس نام پدیدآورنده‏ی تنظیم شده‏اند و چنانچه نام نویسنده یا پدیدآورنده نداشته باشد، عنوان، شناسه قرار گرفته است. به علت کثرت آثار، گردآورنده، کتابهایی را انتخاب کرده و در کتابشناسی آورده است. که در قطع وزیری و رقعی منتشر شده‏اند.

منبع: کتاب کتاب شناسی دفاع مقدی ( جلد 1 )

پنج شنبه 1389/6/25

 خسرو قادری. - تهران: اداره آموزشی سماجا (ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران)، (چاپ اول): 317.1376. ص.: مصور، نقشه، جدول، نمودار.  شمارگان: تیراژ ذکر نشده است.  این کتاب شامل فهرست از 101 عنوان کتاب فارسی و شصت جلد کتاب خارجی است که درباره‏ی جنگ ایران و عراق منتشر شده‏اند. بخش کتب فارسی شامل شناسامه‏ی کتاب (عنوان، نویسنده، ناشر، سال نشر)، فهرست عناوین و مندرجات، همراه با نقد و بررسی اجمالی محتویات آن و مآخذ تهیه‏ی هر کتاب است. بخش کتب خارجی شامل فهرست توصیفی هر اثر است. کتاب فاقد نظم الفبایی بوده، فقط فهرست عناوین کتابها در فهرست مندرجات به ترتیب الفبا ارائه شده است. تصاویری نیز درباره‏ی جنگ به همراه زیرنویس ارائه شده است که مربوط به کتابها نیست. تعدادی نقشه، جدول و نمودار مربوط به کتب نیز ارائه شده است. در ابتدای کتاب، مطالبی درباره‏ی تاریخچه‏ی اختلافات مرزی ایران و عثمانی و عراق، و آغاز تجاوز عراق به ایران و نتایج آن به همراه نقشه‏ی مناطق جنگی اشغال شده به اجمال ارائه شده است.

منبع: کتاب کتاب شناسی دفاع مقدی ( جلد 1 )

پنج شنبه 1389/6/25
کتابشناسي کتابهاي منتشر شده درباره انقلاب اسلامي در جهان (1376 - 1357) به کوشش علي‏اکبر مرتضايي، فاطمه اميرخاني فراهاني. - تهران، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، معاونت پژوهشي و آموزشي، مرکز مطالعات فرهنگي و بين‏المللي (چاپ اول):1377[8]، سه، 723 ص. شمارگان: 1000 نسخه. اين کتابشناسي شامل اطلاعات کتابشناختي 1179 عنوان کتاب چاپ خارجي، به سيزده زبان مهم است که در خصوص انقلاب اسلامي ايران در سالهاي 1376 تا 1357(1979 - 1997) به چاپ رسيده‏اند. در بين آنها، کتابهايي نيز در ارتباط با جنگ تحميلي عراق عليه ايران موجود است. مشخصات، طبق استانداردهاي کتابشناختي ارائه شده و براي زبانهايي که الفباي آنها به شکل الفباي فارسي، عربي يا انگليسي نيست، از آوانويسي استفاده شده است. تنظيم اطلاعات متن به صورت الفبايي سرشناسه‏ي پديدآورنده در هر زبان است. مؤلف مدعي است که در صورت موجود بودن اطلاعات کامل کتاب، موضوع کتاب را نيز ارائه داده است. فهرست‏هاي کتاب شامل فهرست نام کسان، جايها، مراکز مطالعاتي و انتشاراتي، اسامي کتابها (به تفکيک زبانهاي عربي، اردو و فارسي چاپ [ صفحه 21] خارج) و ترجمه‏ي فارسي عناوين اين کتابها است. فهرست لاتين، نام کسان و عناوين کتابها را در برمي‏گيرد. منبع: کتاب کتاب شناسي دفاع مقدي ( جلد 1 )

کتابشناسی کتابهای منتشر شده درباره انقلاب اسلامی در جهان (1376 - 1357) به کوشش علی‏اکبر مرتضایی، فاطمه امیرخانی فراهانی. - تهران، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، معاونت پژوهشی و آموزشی، مرکز مطالعات فرهنگی و بین‏المللی (چاپ اول):1377[8]، سه، 723 ص.  شمارگان: 1000 نسخه.  این کتابشناسی شامل اطلاعات کتابشناختی 1179 عنوان کتاب چاپ خارجی، به سیزده زبان مهم است که در خصوص انقلاب اسلامی ایران در سالهای 1376 تا 1357(1979 - 1997) به چاپ رسیده‏اند. در بین آنها، کتابهایی نیز در ارتباط با جنگ تحمیلی عراق علیه ایران موجود است. مشخصات، طبق استانداردهای کتابشناختی ارائه شده و برای زبانهایی که الفبای آنها به شکل الفبای فارسی، عربی یا انگلیسی نیست، از آوانویسی استفاده شده است. تنظیم اطلاعات متن به صورت الفبایی سرشناسه‏ی پدیدآورنده در هر زبان است. مؤلف مدعی است که در صورت موجود بودن اطلاعات کامل کتاب، موضوع کتاب را نیز ارائه داده است. فهرست‏های کتاب شامل فهرست نام کسان، جایها، مراکز مطالعاتی و انتشاراتی، اسامی کتابها (به تفکیک زبانهای عربی، اردو و فارسی چاپ   [ صفحه 21]  خارج) و ترجمه‏ی فارسی عناوین این کتابها است. فهرست لاتین، نام کسان و عناوین کتابها را در برمی‏گیرد.

منبع: کتاب کتاب شناسی دفاع مقدی ( جلد 1 )

پنج شنبه 1389/6/25

گردآوری و تألیف مظفر چشمه‏سهرابی؛ زیر نظر علی شکوئی. - تهران: بنیاد شهید انقلاب اسلامی، نشر شاهد، (چاپ اول): 1378. بیست، 856 ص.  شمارگان: 1500 نسخه.  این کتاب شامل 6050 مدخل (2569 عنوان کتاب، 808 مدخل مربوط به بخشهایی از کتاب، 36 پایان‏نامه و 2637 مقاله) درباره‏ی موضوع‏های مربوط به شهید و شهادت است. این کتابشناسی چهار بخش دارد: «بخش اول: کتابها؛ بخش دوم: بخشی از کتاب؛ بخش سوم: پایان‏نامه‏های تحصیلی و بخش چهارم: مقاله‏ها». مدخلها بر اساس الفبایی سرشناسه (نویسنده یا عنوان) در هر بخش مرتب شده‏اند. اطلاعات هر مدخل، شامل؛ شماره‏ی مدخل، نام نویسنده، عنوان و اطلاعات مربوط به نشر [(محل نشر، ناشر و سال نشر برای کتابها، (شماره‏ی صفحه برای بخشی از کتاب)، (سال اتمام پایان‏نامه)، (عنوان نشریه، شماره‏ی جلد، سال نشر و شماره‏ی صفحه برای مقاله‏ها)]» است. در پایان کتاب، نمایه‏های موضوع، عنوان، نام اشخاص و مؤسسات، با ارجاع به شماره‏ی مدخل، و نیز سیاهه‏ی اسامی کتابخانه‏ها و مراکز اطلاع‏رسانی مورد مراجعه و سیاهه‏ی عناوین نشریات و کتابشناسی‏های مورد بررسی ارائه شده است.

منبع: کتاب کتاب شناسی دفاع مقدی ( جلد 1 )

پنج شنبه 1389/6/25
X