محسنصفری. - سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه هنری، 541.1370 ص. این کتاب، اولین جلد از مجموعه ی فهرست موضوعی فرهنگ دفاع مقدس است و به فهرست اعلام مناطق واماکن اختصاص یافته است. فهرست، با محوریت موضوعی مناطقی که درگیر جنگ بوده، یا آثار نبرد در آنها مشخص است و یا از عوامل مؤثر بوده اند، تهیه و تدوین و به روش الفبایی تنظیم شده است. مرجع منتخب کتاب، مجله ی پیام انقلاب، از سال 1359 تا پایان سال 1367 است. اطلاعات داده شده در فهرست، شامل چند بخش است که عبارتند از: «1) سرفصل (نوع مکان) 2) اسم (نام مکان) و3) مشخصه ها. مشخصه ها شامل موارد زیر است: الف) نوع مطلب، ب) عنوان مطلب،ج) نام شخصی که مطلب مربوط به اوست، د) تاریخ و شماره ی نشریه و ه) شماره ی صفحه و ستون درج مطلب». انواع مناطقی که در این فهرست اعلام آنها آمده است، بیش از 120 نوع است (مانند جاده، رودخانه، ورزشگاه و غیره). هریکاز این مناطق، خود اعلام متعددی را شامل میشوند؛ به طور مثال، تحت عنوان بیمارستان، نام بیش از شصت بیمارستان مختلف در سراسر کشور، که به نحوی با جنگ ارتباط داشته اند، گردآوری شده است.
منبع: کتاب کتاب شناسی دفاع مقدی ( جلد 1 )
مهدیفهیمی. - تهران: پایداری، (چاپ اول): 47.1381 ص.
شمارگان: 33000 نسخه.
کتاب حاضر شامل مجموعه ای از مدخل ها و کلمات قصار، عبارات و جملات ساخته
شده و به کار برده شده از کلمه ها و مدخل های مذکور است که به ترتیب نظم
الفبایی مدخله ا و کلمات فوق ارائه شده است.
مدخل ها و کلمات در ارتباط با
«حسن و قبح عقلی جنگ، بازتاب ذهن و فلسفهی جنگ» هستند.
در بین مدخل های گردآوری شدهی مرتبط با جنگ، کلمات و مدخل هایی درباره ی جنگ های جهانی، نهضت ها، رمان ها و سایر نوشته ها مربوط به جنگ و نیز در مواردی، کلمات و مدخل های مرتبط با دفاع مقدس دیده میشود.
منبع: کتاب شناسی دفاع مقدس ( جلد 1 )
نوشته علی دعموش العاملی؛ ترجمه غلامحسین باقری مهیاری رضا گرمابدری؛ ویرایش غلامحسین اعرابی.- تهران: دانشگاه امام حسین (ع)، موسسه چاپ و انتشارات، (چاپ اول): 336.1379 ص. - (دانشگاه امام حسین (ع)، موسسه چاپ و انتشارات؛ 87: سری علوم اسلامی؛ 4). طراح روی جلد: عبدالحمید یغار. عنوان اصلی: موسوعه الاستخبارات و الامن فی الاثار و النصوص الاسلامیه. کتابنامه. شمارگان: 2000 نسخه. جلد اول این دائرةالمعارف سه جلدی، که از آثار و متون اسلامی برگرفته شده، به مسائل اطلاعاتی، امنیتی، حفاظتی، ضد جاسوسی و... میپردازد. مطالب کتاب عبارتند از: «تجسس و پیگیری عیوب، سوءظن نسبت به دیگران، تهمت، رهبری و نظام، شناخت زمانه و اهل آن، هوشیاری و احتیاط، مشروعیت جمعآوری اطلاعات از دشمن مسلمان و غیر مسلمان، موارد مشروعیت کسب خبر، اهداف و آمادگی دشمن، حضور در جنگ، کسب خبر از آگاهیها و اطلاعات دشمن، شناسایی منطقهی عملیاتی آینده، کسب آگاهی از زمین و محورهای حرکت، جاسوسی، شناسایی، کمین و مراقبت، مکانهای کمین، وظایف سازمانی فراگیر نیروهای شناسایی، حرکت جلودارها، انتخاب نقطهی عزیمت جلودارها، تعداد پیشقراولان، استمرار شناسایی، کارآمد بودن سلاح و قابلیت آن برای جنگ، نحوه و چگونگی جاسوسی علیه دشمن، فراگیر بودن اطلاعات مورد نیاز، ترورهای تشکیلاتی دشمنان اسلام، عملیات تخریب، جنگ روانی، گروگانگیری و...».
منبع: کتاب کتاب شناسی دفاع مقدی ( جلد 1 )
مهدی فهیمی. - تهران: پایداری، (چاپ اول): 47.1381 ص. شمارگان: 33000 نسخه. کتاب حاضر شامل مجموعهای از مدخلها و کلمات قصار، عبارات و جملات ساخته شده و به کار برده شده از کلمهها و مدخلهای مذکور است که به ترتیب نظم الفبایی مدخلها و کلمات فوق ارائه شده است. مدخلها و کلمات در ارتباط با «حسن و قبح عقلی جنگ، بازتاب ذهن و فلسفهی جنگ» هستند. در بین مدخلهای گردآوری شدهی مرتبط با جنگ، کلمات و مدخلهایی دربارهی جنگهای جهانی، نهضتها، رمانها و سایر نوشتهها مربوط به جنگ و نیز در مواردی، کلمات و مدخلهای مرتبط با دفاع مقدس دیده میشود
منبع: کتاب کتاب شناسی دفاع مقدی ( جلد 1 )
محسن صفری. - سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه هنری، 541.1370 ص. این کتاب، اولین جلد از مجموعهی فهرست موضوعی فرهنگ دفاع مقدس است و به فهرست اعلام مناطق و اماکن اختصاص یافته است. فهرست، با محوریت موضوعی مناطقی که درگیر جنگ بوده، یا آثار نبرد در آنها مشخص است و یا از عوامل مؤثر بودهاند، تهیه و تدوین و به روش الفبایی تنظیم شده است. مرجع منتخب کتاب، مجلهی پیام انقلاب، از سال 1359 تا پایان سال 1367 است. اطلاعات داده شده در فهرست، شامل چند بخش است که عبارتند از: «1) سرفصل (نوع مکان) 2) اسم (نام مکان) و 3) مشخصهها. مشخصهها شامل موارد زیر است: الف) نوع مطلب، ب) عنوان مطلب، ج) نام شخصی که مطلب مربوط به اوست، د) تاریخ و شمارهی نشریه و ه) شمارهی صفحه و ستون درج مطلب». انواع مناطقی که در این فهرست اعلام آنها آمده است، بیش از 120 نوع است (مانند جاده، رودخانه، ورزشگاه و غیره). هریک از این مناطق، خود اعلام متعددی را شامل میشوند؛ به طور مثال، تحت عنوان بیمارستان، نام بیش از شصت بیمارستان مختلف در سراسر کشور، که به نحوی با جنگ ارتباط داشتهاند، گردآوری شده است.
منبع: کتاب کتاب شناسی دفاع مقدی ( جلد 1 )